Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ - ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του 
ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ΜΙΣΘΩΤΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (ΣΜΕΘ)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 10/1/2013

ΔΙΚΑΙΩΣΗ  ΤΟΥ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  -  ΧΑΣΤΟΥΚΙ  ΣΤΗΝ  ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ  ΣΤΑ  ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενοι-ες,

Το μονομελές πρωτοδικείο Θεσ/νίκης, με απόφασή του στις 4 Γενάρη 2013 έκρινε ότι η από 7-9-2011 καταγγελία της σύμβασης εργασίας (απόλυση) του καθηγητή Φυσικής και συνδικαλιστή του ΣΜΕΘ Γ. Παπαγιάννη από τα φροντιστήρια Μπαχαράκη είναιΑΚΥΡΗ επειδή έγινε για συνδικαλιστικούς λόγους. Έτσι ο εργοδότης Μπαχαράκης υποχρεώνεται να αποδέχεται την εργασία του συναδέλφου μας, καθώς και να του καταβάλλει μισθούς υπερημερίας για το διάστημα που βρέθηκε εκτός εργασίας. Επιπλέον, η επιχείρηση καταδικάστηκε στην καταβολή μέρους των δικαστικών εξόδων, καθώς και σε χρηματικό πρόστιμο για κάθε ημέρα που δεν εφαρμόζει την παραπάνω απόφαση.


Πρόκεται για μια δικαίωση του συναδέλφου, του σωματείου μας, του αγώνα που κάναμε εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο, αλλά και όλων των εργαζομένων του κλάδου. Μια νίκη απέναντι σε μια εργοδοσία που δεν δίστασε να απολύει και να συκοφαντεί όσους αντιστέκονταν, να στήνει βουνά από ψευδείς μηνύσεις, να στρέφει τους εργαζόμενους τον έναν απέναντι στον άλλον, να στέλνει εργαζόμενους στα δικαστήρια, να επιβάλλει συμβάσεις εργασίας με όρους δουλοπάροικου, να χρησιμοποιεί την αστυνομία απέναντι στις κινητοποιήσεις του σωματείου μας.

Είναι ενδεικτικό ότι, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων αλληλεγγύης για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας, πραγματοποιήθηκαν δεκαπέντε προσαγωγές εργαζόμενων και αλληλέγγυων, καθώς και μία σύλληψη, αυτή του νυν προέδρου του σωματείου μας.

Η απόφαση αυτή, στη σημερινή συγκυρία της κρίσης και των Μνημονίων, είναι εξαιρετικά σημαντική, γιατί ο αγώνας για την επιβολή και για την υπεράσπιση του δίκιου -της ίδιας της ζωής- των εργαζομένων τώρα ξεκινάει, στα φροντιστήρια Μπαχαράκη και σε όλους τους χώρους εργασίας.

Τη νίκη τη φέρνει ο αγώνας.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ να εγγραφούμε στο αγωνιστικό και ενωτικό σωματείο μας, στο ΣΜΕΘ, για να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας στην εργασία, τη ζωή και την αξιοπρέπεια.



για το ΔΣ του ΣΜΕΘ


            ο πρόεδρος                                                                             ο γραμματέας

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ  ΣΤΕΦΑΝΟΣ                                                           ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ