Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Πολιτικό Μνημόσυνο Παντελή Πουλιόπουλου


Κυριακή 2 Ioυνίου, Νεζερό (Αγ. Στέφανος) Λάρισας – Πολιτικό Μνημόσυνο Παντελή Πουλιόπουλου


Απευθυνόμενος το 1920 (στα 20 του χρόνια) στους στρατιώτες του Μικρασιατικού Μετώπου, ο Παντελής Πουλιόπουλος έγραφε: «Εμείς που ύστερα από τόσα μαρτύρια ξαναγεννηθήκαμε μέσα στον οραματισμό του κομμουνιστικού ιδανικού, ας αφιερώσουμε όλες τις δυνάμεις της νεότητας μας για την πραγματοποίησή του, φωτίζοντας με τη μεγαλειώδη λάμψη του κάθε μάρτυρα αδελφό μας που βρίσκεται στα σκοτεινά βάθη της άγνοιας και του πνευματικού θανάτου, στα βάθη του λήθαργου. Εργάτες ακούραστοι του ιδανικού αυτού, ας μην λησμονούμε πώς ο αγώνας μας τελειώνει τότε μόνο, όταν στο πλήρωμα του χρόνου το οργανωμένο προλεταριάτο της χώρας μας θα σηκώσει την κόκκινη σημαία και θα γκρεμίσει την σημερινή κοινωνία. Από εμάς εξαρτάται να γρηγορέψουμε την μεγάλη και άγια εκείνη μέρα.»
Ο Πουλιόπουλος ανταποκρίθηκε πλήρως σε αυτό το καθήκον με ανείπωτη αυτοθυσία και αυταπάρνηση. Στάθηκε άξιος των ιδανικών του επαναστατικού μαρξισμού και υπηρέτησε έως το τέλος της ζωής του τον στόχο της απελευθέρωσης της εργατικής τάξης από την κτηνωδία του κεφαλαίου.
Το ηρωικό του τέλος ήρθε στις 6 Ιουνίου του 1943 όταν μαζί με τους διεθνιστές τροτσκιστές Γ. Ξυπόλυτο, Ν. Γιαννακό και Γ. Μακρή, ανάμεσα σε άλλους 106 αγωνιστές, εκτελέστηκε από τους ιταλούς φασίστες στο Νεζερό (σήμερα Άγιος Στέφανος).
Φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την πρόωρη απώλεια αυτού του μεγάλου επαναστάτη, του μαρξιστή θεωρητικού και κύριου θεμελιωτή του ελληνικού τροτσκισμού. Τιμώντας την μνήμη του Παντελή Πουλιόπουλου, η ΟΚΔΕ θέλει να κρατήσει ζωντανή στο σήμερα την ανεκτίμητη και πάντα επίκαιρη προσφορά του στο επαναστατικό κίνημα της χώρας μας και όχι μόνο και ταυτόχρονα να διατρανώσει την πίστη της στην αναγκαιότητα της ανατροπής του καπιταλισμού, του προλεταριακού διεθνισμού και της παγκόσμιας σοσιαλιστικής επανάστασης. Το πολύτιμο έργο, το φωτεινό και ανεκτίμητο παράδειγμα του Πουλιόπουλου είναι ένας άσβηστος φάρος για τις νέες γενιές επαναστατών. Τα πανανθρώπινα προλεταριακά ιδανικά του –αναγκαία όπλα στον μεγάλο και δύσκολο δρόμο της σύγκρουσης με τον καπιταλισμό – ας παλέψουμε να καλλιεργηθούν σε κάθε αγωνιστή του εργατικού κινήματος.
Η ΟΚΔΕ, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής στην μνήμη του, στο έργο και στη δράση αυτής της μεγάλης επαναστατικής μαρξιστικής φυσιογνωμίας, οργανώνει την Κυριακή 2 Ιουνίου πολιτικό μνημόσυνο στον τόπο της εκτέλεσης του, στο Νεζερό (Αγ. Στέφανος) Λάρισας.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε στα εξής τηλέφωνα:
Αθήνα         6996447765
Θεσ/νίκη    6936941470