Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΑΤΕΥΣΕΩΝ: ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ:  ΔΕΥΤΕΡΑ  13  ΜΑΗ,  6μμ,  Άγαλμα Βενιζέλου
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ,  ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ  14  ΜΑΗ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
Η κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ξεπέρασε κάθε όριο αυταρχισμού, επιστρατεύοντας 85.000 καθηγητές πριν προλάβουμε καν να προκηρύξουμε την απεργία μας! Αφού πρώτα εξαπέλυσαν τους αργυρώνητους δημοσιογράφους των Μ.Μ.Ε(εξαπάτησης) με απίθανες συκοφαντίες και ωμά ψέματα εναντίον των καθηγητών, και τους βουλευτές και των τριών κομμάτων που έχυσαν τόνους κροκοδείλιων δακρύων «για το μέλλον των μαθητών μας που δίνουν πανελλαδικές», εμφανίστηκε ο Σαμαράς σαν άλλος Βοναπάρτης να υπογράψει την απόφαση για την πολιτική επιστράτευσή μας. Η απεργία που θα προκηρυχτεί σύμφωνα με τον πρωθυπουργό προκαλεί «σημαντική διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας και σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη και την υγεία των υποψηφίων»!!!
Το κράτος έκτακτης ανάγκης μπήκε σε εφαρμογή για τα καλά. Μέσα σε λίγους μήνες, μετά την επιστράτευση των απεργών στο ΜΕΤΡΟ και των ναυτεργατών, ήρθε και η σειρά μας. Μόνο που αυτή την φορά ποινικοποιείται η πρόθεση για απεργία. Αυτοί που απολύουν δημόσιους υπαλλήλους, αυτοί που καταργούν όλα τα συνταγματικά και εργατικά δικαιώματα, αυτοί που σπέρνουν την φτώχεια και την εξαθλίωση σε ολόκληρη την κοινωνία, τώρα μας απαγορεύουν ακόμα και να εκφράσουμε την αντίστασή μας. Μιλούν στο όνομα των μαθητών μας και μας κατηγορούν ότι παίζουμε με το μέλλον τους, αυτοί που έχουν καταδικάσει την νεολαία σε 64,2% ανεργία, στην αμορφωσιά, στην πείνα, στην μαύρη εργασία και στην μετανάστευση.
Ο αγώνας μας είναι και δίκαιος και επιβεβλημένος. Είναι ένας αγώνας που γίνεται για να υπερασπίσουμε τις δουλειές μας, τους μισθούς μας, τα δικαιώματά μας, τον δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου, το μέλλον των νέων γενιών. Μετά όμως από την προληπτική επιστράτευσή μας ο αγώνας μας αποκτά νέα και πιο σημαντικά χαρακτηριστικά. Στην ουσία η κυβέρνηση με την ενέργειά της αυτή καταργεί το δικαίωμα στην απεργία όλων των εργαζομένων. Ενάντια στο κλίμα εκφοβισμού και τρομοκράτησης, ο αγώνας των καθηγητών πρέπει και να ξεκινήσει και να βάλει, εξ αντικειμένου πλέον, σαν βασικό του στόχο να σπάσει την πολιτική επιστράτευση στην πράξη. Για να είναι ένας τέτοιος αγώνας νικηφόρος πρέπει να γίνει αγώνας ολόκληρου του εργατικού κινήματος. ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, όλες οι ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τα σωματεία, οι συνελεύσεις γειτονιών, οι μαθητές, οι γονείς και οι φοιτητές με απεργίες, καταλήψεις και διαδηλώσεις να αντισταθούμε και να ετοιμάσουμε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας μέχρι να αρθεί η επιστράτευση και να απαλλαγούμε από τα μνημόνια και την τρικομματική χούντα.
Ø     ΝΑ  ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ  ΤΟ  ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑ

Ø     ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ. ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΟΜΑΔΙΚΑ  ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

Ø     ΝΑ  ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ  ΤΩΡΑ  Η  ΑΔΕΔΥ  ΚΑΙ  Η  ΓΣΕΕ  ΓΕΝΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ


ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
(: 2310 265 730,    e-mail: antepithesi_ekp@hotmail.com