Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ



προκήρυξη της Δημοτικής Κίνησης "Εργατικής Αντεπίθεσης"



ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

  Μετά από 3 χρόνια μνημόνια και 6 χρόνια ύφεση, τα αποτελέσματα είναι 1.500.000 άνεργοι, εκατοντάδες χιλιάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι και μισθοί φιλοδωρήματα. Χαράτσια και φόροι έρχονται να αρπάξουν ότι έχει απομείνει από τα όποια πενιχρά εισοδήματα μπορεί να έχουμε. Πολλά νοικοκυριά έβγαλαν τον χειμώνα χωρίς θέρμανση ή/και χωρίς ρεύμα, χιλιάδες συμπολίτες μας βρεθήκαν στις ουρές των συσσιτίων. Παρά την εξόφθαλμη αποτυχία τους μας καλούν σε νέες θυσίες, με το μνημόνια 4 να είναι προ των πυλών (πιθανόν να έρθει τον Ιούνη).

  Πολύ σύντομα όλες αυτές οι επιπτώσεις θα φανούν και στα στον Δήμο μας. Οι απολύσεις εκπαιδευτικών είναι μπροστά μας, τα κλεισίματα και οι συγχώνευσης σχολείων δεν θα αργήσουν και θα έχουν σαρωτικές συνέπειες.
  Το ξεπούλημα της ΕΥΑΘ και του νερού της Θεσσαλονίκης έχει δρομολογηθεί, έχουν ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ για να ξεπουλήθουν τα στρατόπεδα της Δυτ.Θεσσαλονίκης(Μεγ.Αλεξάνδρου, Παπακυριαζή, κ.α.) οι οποίοι είναι οι μοναδικοί ελεύθεροι χώροι.
  Το ξεπούλημα και  η καταστροφή της περιουσίας του λαού δεν έχει τέλος. Το πολυνομοσχέδιο που ψήφισε η συμμορία Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη(στα τέλη Απρίλη) προβλέπει μεταξύ άλλων το κλείσιμο ΝΠΙΔ και την απόλυση των εργαζομένων σε αυτά. Αυτές οι καταργήσεις αφορούν και τις δημοτικές επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει την κατάργηση των υπηρεσιών-παροχών που προσφέρουν στους κατοίκους ή την παράδοση τους σε ιδιώτες με το αντίστοιχο κόστος να επιβαρύνει τους κατοίκους.
  Για να γίνουν όλα αυτά στήνουν ένα κράτος έκτακτης ανάγκης. Με την επιστράτευση των απεργών (εργαζόμενοι στο μετρό της Αθήνας, ναυτεργάτες, καθηγητές κ.α), καταστέλλουν με πρωτοφανή τρόπο τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στον χρυσό θάνατο, βαφτίζουν επίορκους δημοσίους υπαλλήλους που έμπρακτα έχουν αντισταθεί στην λαίλαπα των μνημονίων για να τους απολύσουν(υπόθεση του δάσκαλου Σ.Γκουλιώνη στη Λάρισα, κ.α.).
  Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Με Γενικές Συνελεύσεις και επιτροπές, να οργανώσουμε κάθε αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Να παλέψουμε για την ενότητα στους αγώνες και για τη δημιουργία κέντρων αγώνα που θα τους ενοποιούν. Να συγκρουστούμε με το «κράτος έκτακτης ανάγκης». Εξέγερση παντού, στο δρόμο του κινήματος των πλατειών.
Να οργανώσουμε την Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, με στόχο:
– Να ανατρέψουμε την κυβέρνηση, να καταργήσουμε τα Μνημόνια, να διώξουμε την Τρόικα.
– Διαγραφή του χρέους – Στάση πληρωμών σε τραπεζίτες και τοκογλύφους
– Έξω από το Ευρώ και την Ε.Ε. – Πάλη για μια Ευρώπη των εργαζομένων, ενωμένη και σοσιαλιστική.
– Εθνικοποίηση των τραπεζών και όλων των τομέων–κλειδιών της οικονομίας, κάτω από εργατικό έλεγχο.
– Να υπερασπίσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, να τσακίσουμε το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.
– Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες αδελφούς μας. Νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα για όλους, κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών.

Σαν Δημοτική κίνηση, σε αυτό το δρόμο σας καλούμε να πορευτούμε μαζί.