Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
- ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
- ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΩΝ
 Η επιστράτευση των καθηγητών πριν ακόμη κηρύξουν απεργία δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις φασιστικές μεθόδους που εφαρμόζει η ντόπια τρόικα για να επιβάλει τις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων. Όσο κι αν ουρλιάζουν οι αργυρώνητοι δημοσιογράφοι – παπαγάλοι των δελτίων ειδήσεων, δεν πείθουν κανένα. Η γκεμπελική τους προπαγάνδα δεν πρέπει να περάσει. Αλήθεια, τώρα τους έπιασε το ενδιαφέρον για τους μαθητές; Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς τους για τους εκατοντάδες μαθητές που λιποθυμούσαν από την ασιτία στα σχολεία. Που ήταν στοιβαγμένοι μέχρι και τριάντα μαθητές σε ακατάλληλες αίθουσες από τις 1.500 καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων, σε παγωμένες αίθουσες λόγω της περικοπής 70% στα κονδύλια για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων. Για την κατάργηση της ενισχυτικής και πρόσθετης διδασκαλίας, για το μαύρο μέλλον που τους περιμένει με λιγότερες πιθανότητες εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ λόγω του Σχεδίου «Αθηνά» και ανεργία για τους νέους στο 64%.

Οι καθηγητές δεν απεργούν απλά για 2 παραπάνω απλήρωτες ώρες στο πρόγραμμά τους. Απεργούν για την υποβάθμιση της παιδείας, γιατί με αυτή την απόφαση οδηγούνται στον καιάδα της ανεργίας 10.000 αναπληρωτές καθηγητές και αρκετές χιλιάδες μόνιμοι με τελικό στόχο τη συμφωνία συγκυβέρνησης-τρόικας για 160.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2016! Ο στόχος της ντόπιας και ξένης τρόικας είναι εμφανής. Μετατρέπουν την χώρα σε μια απέραντη Μανωλάδα. Όποιος διαμαρτύρεται και διεκδικεί θα οδηγείται στο «απόσπασμα». Δημιουργούν ένα κράτος Έκτακτης Ανάγκης για να περάσουν τα βάρβαρα αντεργατικά τους μέτρα, καταργώντας κάθε έννοια εργατικών, συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, εκτοξεύοντας τόνους λάσπη σε καθένα που αντιστέκεται, όπως έχει γίνει δεκάδες φορές με τους φοιτητές και το άσυλο, με τους εργαζόμενους του Μετρό, τους Ναυτεργάτες, τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής που συλλαμβάνονται μέσα στη νύχτα, κι όλα αυτά στο όνομα της υποτιθέμενης ανάπτυξης.
Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα της διαίρεσης. Οι εκπαιδευτικοί σε μαζικές γενικές συνελεύσεις, αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία να πραγματοποιήσουν την απεργία τους. Για να μπορέσει αυτή να πετύχει πρέπει όλοι μαζί, εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές και γονείς, να ορθώσουμε ένα τείχος αλληλεγγύης και υπεράσπισης των εκπαιδευτικών τσακίζοντας στην πράξη την χουντική επιστράτευση. Να στηρίξουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών γιατί είναι αγώνας όλων.
Οι φοιτητές έχουν χίλιους λόγους να στηρίξουν και να συμμετέχουν σ’ αυτόν τον αγώνα.  Καταρχήν, είναι ένας αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και η έκβαση του θα επηρεάσει τη συνέχιση της επίθεσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αν οι εκπαιδευτικοί ηττηθούν σύντομα θα έρθουν νέα σκληρότερα σχέδια τύπου «Αθηνά» και δίδακτρα για τους φοιτητές. Επιπλέον αν τελικά περάσουν αυτά τα μέτρα δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και απόφοιτοι καθηγητικών σχολών δεν πρόκειται να δουλέψουν ποτέ ούτε καν σαν αναπληρωτές. Τέλος ο συγκεκριμένος αγώνας είναι μια ευθεία σύγκρουση με τη χούντα συγκυβέρνησης και τρόικας.  Ενάντια στα μνημόνια, τα βάρβαρα μέτρα και τη κατάργηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Το φοιτητικό κίνημα δεν πρέπει να μείνει έξω από αυτή τη μάχη. Να δημιουργήσουμε πρωτοβουλίες υποστήριξης του αγώνα και πραγματοποιήσουμε συνελεύσεις που θα αποφασίσουν την έμπρακτη στήριξη σ’ αυτόν τον αγώνα, με καταλήψεις και συμμετοχή στις απεργιακές φρουρές των καθηγητών. Να απαιτήσουμε επέκταση της απεργίας και του αγώνα παντού. Όλοι μαζί, να οργανώσουμε τη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, τη δική μας εξέγερση, για να διώξουμε τη λαομίσητη συγκυβέρνηση και να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις.

- Νίκη στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών
- Κάτω τα χέρια από το δικαιωμα της απεργίας και τους αγώνες των εργαζομένων
- Κάτω η τρικομματική χούντα και το κράτος Έκτακτης Ανάγκης που στήνουν
ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ