Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!


προκήρυξη της Αντεπίθεσης των Εκπαιδευτικών


ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Στις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ σε όλη την Ελλάδα πάνω από είκοσι χιλιάδες εκπαιδευτικοί εκφράσαμε την αποφασιστικότητά μας να προχωρήσουμε σε απεργία, παρά τη φασιστική και πέρα για πέρα αντισυνταγματική αλλά και παράνομη επιστράτευση από την τρικομματική χούντα και την εμετική προπαγάνδα των επίσημων ΜΜΕ. Ο αγώνας μας όμως ξεπουλήθηκε από τους γραφειοκράτες της ηγεσίας της ΟΛΜΕ στη συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ της 15ης Μάη, με ένα πραξικόπημα που παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές του συνδικαλιστικού κινήματος. Οι κυβερνητικές ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ, μαζί με τις Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (ΣΥΡΙΖΑ), έφεραν πρόταση για αναστολή της απεργίας. Η άθλια μεθόδευση έγινε με την επιβολή μιας δεύτερης ψηφοφορίας των προέδρων, όπου θα έκριναν (ουσιαστικά ατομικά ο καθένας τους) κατά πόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την απεργία! Τέτοιου είδους ερώτημα δεν είχε βέβαια τεθεί στις γενικές συνελεύσεις! Οι περισσότεροι πρόεδροι απέφυγαν τον σκόπελο ψηφίζοντας λευκό, ακυρώνοντας έτσι την απεργία.
Το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) συνέχισε την υπονομευτική στάση που είχε εξαρχής ενάντια στην απεργία, με αποκορύφωμα μια απαράδεκτη ανακοίνωση της ΚΝΕ προς τους μαθητές, που ουσιαστικά αναπαρήγαγε την εναντίον μας προπαγάνδα! Μεγάλες όμως είναι και οι ευθύνες των Παρεμβάσεων. Ο σπόρος του «λευκού» και της τελικής αναστολής της απεργίας υπήρχε ήδη στην πρότασή τους, που ψηφίστηκε από τις περισσότερες συνελεύσεις, ότι η απεργία και το σπάσιμο της επιστράτευσης θα μπορούσε να γίνει μόνο αν έβαζαν απεργία και άλλες ομοσπονδίες και συνδικάτα! Η συνεχής επίκληση με τέτοιο τρόπο της αναγκαίας συμπόρευσης των διάφορων κλάδων εργαζομένων τελικά το μόνο που καταφέρνει είναι να την καθιστά το ιδανικό άλλοθι για τους γραφειοκράτες των ηγεσιών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-Ομοσπονδιών, ώστε να παραλύουν οποιαδήποτε αγωνιστική δράση και να σπέρνουν την ηττοπάθεια στους εργαζόμενους.
Η Αντεπίθεση των Εκπαιδευτικών, με εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνατότητες των εργαζομένων και του εργατικού κινήματος, διακήρυξε από την αρχή ότι η απεργία μας ενάντια στην πλήρη διάλυση των δικαιωμάτων μας, τη διάλυση του δημόσιου σχολείου και την ποινικοποίηση ακόμα και της σκέψης για αγώνα μπορούσε να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας και να αποτελέσει την αρχή του τέλους για τη χουντική συγκυβέρνηση. Οι συνεχείς υποχωρήσεις, ήττες και αναβολές της αποφασιστικής σύγκρουσης μόνο τον Σαμαρά και την κυβέρνηση ωφελούν, που με τις επιστρατεύσεις και το τερατώδες κράτος έκτακτης ανάγκης που χτίζει επιχειρεί να καταργήσει πλήρως το δικαίωμα στην απεργία και να επιβάλει παντού την αντίληψη ότι κάθε αγώνας και αντίσταση είναι μάταιος.  Σε όλες τις ΕΛΜΕ όπου παρεμβαίνουμε τονίσαμε ότι η απεργία πρέπει να γίνει και η επιστράτευση μπορεί να σπάσει στην πράξη, εφόσον ένας σημαντικός αριθμός συνελεύσεων ΕΛΜΕ ψήφιζαν υπέρ μιας τέτοιας καθαρής πρότασης και στη συνέχεια προχωρούσαν σε αγωνιστικό συντονισμό μεταξύ τους.
Οι αρνητικές εξελίξεις δεν πρέπει να μας απογοητεύουν, αντίθετα πρέπει να μας θυμώνουν. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αποστασιοποιηθούμε και να αφήσουμε τα συνδικάτα μας στα χέρια αυτών των ξεπουλημένων ηγεσιών. Να προχωρήσουμε άμεσα σε νέες, ακόμα πιο μαζικές γενικές συνελεύσεις παντού και να απαιτήσουμε να φύγουν όλοι όσοι ξεπούλησαν τον αγώνα μας. Να βάλουμε τις βάσεις για μια ριζική ανασυγκρότηση και ανασύνθεση του κινήματός μας, δημιουργώντας επιτροπές αγώνα παντού, σε κάθε ΕΛΜΕ, περιοχή και σχολείο, και να φροντίσουμε για τον συντονισμό τους με εκλεγμένους και ανακλητούς αντιπροσώπους.
Η μάχη δεν τελείωσε! Πρέπει να καλέσουμε σε μαζικά συλλαλητήρια ενάντια στην επιστράτευση, μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Να οργανώσουμε δυναμικές κινητοποιήσεις για να μπλοκάρουμε τα υπηρεσιακά συμβούλια που θα αποφασίσουν τις υποχρεωτικές μεταθέσεις και τις άλλες ανατροπές των δικαιωμάτων μας. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα ακόμα πιο μαζικό κίνημα, με απεργία διαρκείας από το Σεπτέμβρη.

ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ!
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΤΟΥ!
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ