Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Δ.Κ.ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Αμπελοκήπων - Μενεμένης



    Καταγγέλλουμε απερίφραστα την άθλια ενέργεια του Α.Τ. Αμπελοκήπων, αστυνομικοί του οποίου συνέλαβαν 90χρονη γιαγιά επειδή πουλούσε χειροποίητα «τερλίκια» πλησίον της λαϊκής αγορά των Αμπελοκήπων! Οι αστυνομικοί την οδήγησαν στο Α.Τ. Αμπελοκήπων και από εκεί στην Γ.Α.Δ.Θ. όπου της πήραν αποτυπώματα, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος της και την άφησαν ελεύθερη μετά από 12 ώρες, ενώ όλο αυτό το διάστημα ήταν νηστική!
    Δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Όλη η αστυνομική και δικαστική αυστηρότητα και βαρβαρότητα, εξαντλείτε στα πρόσωπα φτωχών και εξαθλιωμένων εργαζόμενων, νέων και γερόντων. Μπορεί να βρεθείς βαριά τιμωρημένος επειδή έκλεψες ένα ψωμί, επειδή δούλευες ως καθαρίστρια με λάθος χαρτιά, επειδή πουλούσες χωρίς άδεια κάστανα και κάλτσες. Μπορείς να χάσεις το σπίτι σου επειδή στο αρπάζουν αυτοί που είναι οι υπεύθυνοι της Κρίσης. Μπορεί να βρεθείς ξυλοφορτωμένος, ακόμα και πεθαμένος (αν είσαι ειδικά μετανάστης), επειδή αντιμίλησες και δεν έσκυψες το κεφάλι.

    Όμως οι μεγαλοκαρχαρίες της διαφθοράς και της διαπλοκής, οι υπαίτιοι της καταστροφής και χρεοκοπίας της χώρας, οι καταχραστές του Δημοσίου και οι τοκογλύφοι, οι μεγαλέμποροι ναρκωτικών, κυκλοφορούν ελεύθεροι και «ωραίοι». Αυτοί που πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις, κατηγορούν και καταδικάζουν τα θύματα της άθλιας πολιτικής τους, δηλ. όλους εμάς. Μετά την υποτιθέμενη έξοδο από τα μνημόνια, ο μνημονιακός μεσαίωνας είναι εδώ και απειλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα με την κρατική βία και εξουσία, ώστε να μας φοβίσουν για να μην αντιδράσουμε. Όχι δεν θα φοβηθούμε.

Κανένας μόνος του απέναντι στην κρατική αυθαιρεσία και ασυδοσία.
Να σταματήσουμε τον αντιδημοκρατικό κατήφορο.
Να υπερασπίσουμε κάθε συμπολίτη που διώκεται άδικα.
Να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες από την γερόντισσα συνδημότισσα.