Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ


Κυβερνητική διακοπή ρεύματος στο εργοστάσιο της ΣΕ.ΒΙΟ.ΜΕ


Η νεοφιλελεύθερη, αντεργατική κυβέρνηση της ΝΔ, επεκτείνει την ταξική της επίθεση και στο κατειλημμένο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ. Αφού δεκάδες προσπάθειες να κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα στο εργοστάσιο απέτυχαν τα τελευταία χρόνια, λόγω της άγρυπνης περιφρούρησης των αγωνιζόμενων εργατών και αλληλέγγυων – σήμερα στις 6.30 το πρωί και ενώ είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και καραντίνας, συνεργείο της ΔΕΗ με συνοδεία 2 διμοιρίες ΜΑΤ, δηλαδή με άμεση και επιτακτική εντολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έκοψαν το ρεύμα στο εργοστάσιο.
Η πολιτική αυτή απόφαση δεν μας παραξενεύει, μας εξοργίζει. Ακόμα και μέσα στην πανδημία, οι αγριάνθρωποι της Αγοράς φροντίζουν να χτυπούν τις ενεργές εστίες αντίστασης, ειδικά των εργατών. Ειδικά τώρα, επειδή στην περίοδο που μπήκαμε, παροξυσμού  της καπιταλιστικής  κρίσης και λόγω πανδημίας – μεγάλη ανεργία, φτώχεια, το παράδειγμα της ΣΕ.ΒΙΟ.ΜΕ. είναι «επικίνδυνο». Είναι ένας ταξικός δρόμος για το πώς να αντιμετωπίσουν οι εργάτες τη μεγάλη κρίση. Καταλαμβάνοντας τα μέσα παραγωγής που κλείνουν για να τα βάλουν σε λειτουργία με αυτοδιαχείριση και εφαρμόζοντας τον εργατικό έλεγχο παντού.
Το εργοστάσιο παράγει σαπούνια και απορρυπαντικά. Δηλαδή είδη πρώτης ανάγκης ειδικά σήμερα. Αυτό φυσικά όχι μόνο δεν απέτρεψε την κυβέρνηση, αλλά σίγουρα την έσπρωξε στη διακοπή, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους «μεγάλους» της αγοράς. Ότι κάνει και σε όλη την ως τώρα διαχείριση της πανδημίας, όπου αφήνει να κερδοσκοπούν με μάσκες και απολυμαντικά μικροί και μεγάλοι έμποροι – ενώ γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό δουλεύουν χωρίς μέσα προστασίας και υλικά. Ο μαυραγοριτισμός και το αντεργατικό μένος της ΝΔ δεν θα μείνει αναπάντητο.

ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕ.ΒΙΟ.ΜΕ.

ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ
ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΕ.ΒΙΟ.ΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ 
ΦΘΗΝΑ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΜΑΤΑ