Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την 17 Νοέμβρη στην Θεσσαλονίκη

 Στην Θεσσαλονίκη η αστυνομική/κυβερνητική απαγόρευση των εκδηλώσεων τιμής και αγώνα για το Πολυτεχνείο, έσπασε στην πράξη. Η αστυνομία είχε αποκλείσει ερμητικά όλο το ΑΠΘ Θεσσαλονίκης - με την κάλυψη των Πρυτανικών αρχών -, έκοβε πρόστιμα σε όποιον πλησίαζε στο χώρο ζητώντας να αφήσει έστω ένα λουλούδι, ενώ και όλες οι πλατείες του κέντρου επίσης ήταν φρουρούμενες από αστυνομικούς και ασφαλίτες.

200 αγωνιστές, συγκεντρώθηκαν και διαδηλώσανε στην οδό Τσιμισκή προς το αμερικάνικο προξενείο, τηρώντας τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα και φωνάζοντας «ψωμί, υγεία, παιδεία, ελευθερία - εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία».

   Η πορεία περικυκλώθηκε από εκατοντάδες ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ και ασφαλίτες. Επιθέσεις της αστυνομίας με ΜΑΤ και κουκουλοφόρους ασφαλίτες ανάγκασαν τους διαδηλωτές να σχηματίσουν κολλητές αλυσίδες για 2 ώρες εξανεμίζοντας κάθε υγειονομική προστασία. Πάνοπλες διμοιρίες έκαναν διαρκείς εφόδους και προσαγωγές διαδηλωτών μέσα από τις αλυσίδες, μοιράζοντας δεκάδες πρόστιμα και κάνοντας 6 συλλήψεις διαδηλωτών που κρατήθηκαν ολονύκτια στην ασφάλεια και σήμερα οδηγήθηκαν σιδηροδέσμιοι στα δικαστήρια όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

   Είναι προφανές και από την Αθήνα, τα Ιωάννινα και άλλες πόλεις πως οι κυβερνητικές εντολές ήταν οι αγωνιστές της Αριστεράς - «το άλλο άκρο» - να ματώσουν, κυριολεκτικά και οικονομικά. Νομίζουν πως έτσι θα μας φιμώσουν, θα μας αποθαρρύνουν, θα μας φοβίσουν, για να μην μιλάμε για την καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης και της αστικής τάξης στην Ελλάδα, που μας οδηγεί σε εκατόμβη νεκρών με την αδιαφορία τους για το Υγειονομικό σύστημα και σε εξαθλίωση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στα οποία - πάλι - φορτώνουν όλα τα βάρη της  κρίσης του ελληνικού καπιταλισμού.

   Καταλύουν το Σύνταγμα για ακόμα μια φορά την τελευταία δεκαετία με πρόσχημα την πανδημία και επιδιώκουν να μας έχουν στο «γύψο» την ώρα που κάθε εβδομάδα ψηφίζουν διαρκή αντεργατικά και αντιλαϊκά νομοσχέδια - Πτωχευτικό Δίκαιο, κατάργηση πληρωμής υπερωριών, κατάργηση 8ωρου, ουσιαστική απαγόρευση/δίωξη της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης, την απαγόρευση των διαδηλώσεων και άλλα πολλά. 

   Θυμίζει τον πατέρα Μητσοτάκη που από το 1990 ως το 1993 που άντεξε η κυβέρνησή του, με όπλο τα ΜΑΤ και τους παρακρατικούς της Χρυσής Αυγής (βλ. δολοφονία καθηγητή Τεμπονέρα από τον ΟΝΝΕΔΙΤΗ Καλαμπόκα), επιτέθηκε βάναυσα σε μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους. Όπως και τότε απαντήσαμε σπάζοντας στην πράξη την απαγόρευση της πορείας στην ΔΕΘ το 1992 και καθιερώσαμε τα εγκαίνια της ΔΕΘ ως μέρα εργατικής και νεολαιίστικης διαδήλωσης - έτσι και τώρα θα συνεχίσουμε τον αγώνα για  «ψωμί, υγεία, παιδεία, ελευθερία» μέχρι τέλους. Πολύ σύντομα όλη η εργατική τάξη θα δείξει στους Μητσοτάκηδες, Χρυσοχοίδηδες και Μπογδάνους της νέας χουντοποίησης πως οι δικτακτορίες του Κεφάλαιου θα βρουν φραγμό.

   Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και την νεολαία να πάρουν τον αγώνα για την ζωή στα χέρια τους, ξεκινώντας από την οργάνωση της απεργίας στις 26 Νοέμβρη.