Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Ψήφισμα συμπαράστασης στον δάσκαλο Ηλία Σμήλιο, στους φοιτητές Νικόλαο Ματσούκα και Ζήση Μπάγιο και τους άλλους τρεις αγωνιστές που οδηγούνται σε δίκη την Παρασκευή 20/11 στη Θεσσαλονίκη

 Συμπαραστεκόμαστε στον  δάσκαλο Ηλία Σμήλιο, γραμματέα του Δ.Σ. του Ζ΄ Συλλόγου εκπαιδευτικών  Π.Ε. Θεσσαλονίκης, στον Νικόλαο Ματσούκα, φοιτητή Ιατρικής, στον Ζήση Μπάγιο, φοιτητή Αρχιτεκτονικής και τους άλλους τρεις αγωνιστές που συνελήφθηκαν στη συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο και οδηγούνται σε δίκη την Παρασκευή 20/11/2020.

 Στην πορεία της Θεσσαλονίκης, σε μια πορεία αγωνιστικής μνήμης, όπου  τηρήθηκαν  με συνέπεια όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας, οι διαδηλωτές βρέθηκαν εντελώς αναίτια και χωρίς την παραμικρή αφορμή περικυκλωμένοι από εκατοντάδες αστυνομικούς, άνδρες της ασφάλειας και των ΜΑΤ.  Οι δυνάμεις καταστολής καταστρατηγώντας κάθε κανόνα δημόσιας υγείας, αφού σταμάτησαν την πορεία, μετέτρεψαν την οδό Τσιμισκή σε μαζικό κρατητήριο.

 Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την αστυνομία για την χουντικής έμπνευσης δράση τους και τις κατασκευασμένες κατηγορίες στους συλληφθέντες. Καταγγέλλουμε την επιβολή των οικονομικών προστίμων και ιδιαίτερα την επιβολή του πρόστιμου των 3000 ευρώ στον συνάδελφο Ηλία Σμήλιο επιπρόσθετα στο πρόστιμο των 300 ευρώ, το οποίο επιβλήθηκε σε δεύτερο χρόνο μετά τη σύλληψή του προκειμένου να δικαιολογήσει τη σύλληψη και την κατηγορία του.  

 Αυταρχικό, αστυνομικό κράτος, κράτος τρόμου και καταστολής : έτσι θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη χιλιάδων λαού,  η  μέρα μνήμης, τιμής και αγώνα των 47 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

 Χιλιάδες  λαού, εργαζομένων, νεολαίας και δημοκρατικών πολιτών  σε συγκεντρώσεις και πορείες  σε όλη τη Ελλάδα τίμησαν   την εξέγερση του  Πολυτεχνείου και διακήρυξαν ότι αποτελεί παρακαταθήκη για τα αιτήματα και τους αγώνες του σήμερα.

 Ο συλλογικός αγώνας για δικαιοσύνη, υγεία, παιδεία, τροφή και στέγη είναι μονόδρομος απέναντι σε ένα κράτος που εργαλειοποιεί τον κορωνοϊό για να περάσει τα πιο αντιδραστικά μέτρα στην ιστορία της μεταπολίτευσης. Όλοι μαζί, θα νικήσουμε. 

Απαιτούμε την αθώωση του συναδέλφου μας Ηλία Σμήλιου, των  φοιτητών Νικόλαου Ματσούκα και Ζήση Μπάγιου και των άλλων τριών αγωνιστών.

 

Απαιτούμε την ακύρωση όλων των προστίμων.

 

Συνεχίζουμε τον αγώνα για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ