Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, Πέμπτη 25 Απριλίου 6:30μμ πλατεία Μετεώρων


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Πέμπτη 25 Απριλίου
6:30μμ πλατεία Μετεώρων •    Την Τετάρτη 24 Απριλίου, φασίστες νεοναζί, επιτέθηκαν σε συντρόφους της ΟΚΔΕ οι οποίοι μοίραζαν εκλογικό υλικό στην περιοχή των Μετεώρων. Περίπου 15 θρασύδειλα φασιστοειδή επιτέθηκαν σε μεμονωμένους συντρόφους την ώρα που αποχωρούσαν από την περιοχή και τους χτύπησαν.
  Οι φασίστες προσπαθούν να επιβάλουν την παρουσία τους στους δημόσιους χώρους, ως συνέχεια των επιθέσεων φασιστικών συμμοριών στην πόλη μας το τελευταίο χρόνο, με την έναρξη των συλλαλητηρίων για το Μακεδονικό. Επιθέσεις σε μετανάστες, σε κοινωνικές/πολιτικές καταλήψεις, σε κοινωνικούς αγωνιστές. Ο εθνικιστικός παροξυσμός που προκλήθηκε από την ΝΑΤΟσυνθήκη των Πρεσπών και τροφοδοτήθηκε από όλο το πολιτικό σύστημα, έγινε το έδαφος για την νομιμοποίηση της παρουσίας των νεοναζιστών και την συγκάλυψη της δράσης τους. (εμπρησμός Libertatia, επιθέσεις στο Σχολείο, στην Ροτόντα, βανδαλισμοί σε μνημεία, επιθέσεις σε προσφυγόπουλα, εμφάνιση ακροδεξιών «αγανακτισμένων» γονιών κ.α.). Το ίδιο και στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές. Η επανεμφάνιση των φασιστών της Χ.Α. και άλλων ναζιστικών συμμοριών βασίζετε στο εθνικιστικό κλίμα που καλλιεργούν οι ιμπεριαλιστές στα Βαλκάνια και την Ελλάδα, αλλά και στην «συμπάθεια» των κρατικών μηχανισμών.
     Οι στενοί δεσμοί της ΧΑ με τον κρατικό μηχανισμό (αστυνομία, στρατός, δικαστικό σώμα) είναι επιβεβαιωμένοι και εξηγούν τη προσπάθεια συγκάλυψης της Χρυσής Αυγής (η δίκη καρκινοβατεί, όλοι οι κατηγορούμενοι κυκλοφορούν ελεύθεροι κ.α.). Σε αυτό το βάρβαρο μνημονιακό καθεστώς, οι φασίστες αποτελούν το μακρύ χέρι του συστήματος και μια εφεδρεία για το χτύπημα του εργατικού κινήματος. Γι’ αυτό, εκμεταλλευόμενοι τα περιθώρια που τους έχει δώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη γενική αθλιότητα του αστικού/μνημονιακού πολιτικού σκηνικού, προσπαθούν να επαναφέρουν τα χτυπήματα ενάντια σε εργαζόμενους και αγωνιστές. Τα τάγματα εφόδου αποτελούν συμπληρωματικό γρανάζι στο ζοφερό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Αυτό που οικοδομείται, για να μας κρατήσει αιώνια στα αντεργατικά μνημόνια και να μας μετατρέψει σε εργαζόμενους-σύγχρονους δούλους..
     Όσο η φτώχεια και η εξαθλίωση, τα αδιέξοδα των νέων και των εργαζομένων θα οξύνονται, το σύστημα θα επιστρατεύει όλο και περισσότερο τους μηχανισμούς, όπως και τους φασίστες, για να καλλιεργήσει το ρατσιστικό μίσος, τη διαίρεση και τον αποπροσανατολισμό, ενώ θα τα συνδυάζει με την πιο μαύρη αντικομουνιστική προπαγάνδα. Αν χρειαστεί τα τάγματα εφόδου θα αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στην καταστολή του εργατικού κινήματος, όπου δεν φτάνουν ή δεν αρκούν τα ΜΑΤ.
      Το συμπέρασμα είναι ένα: η πάλη για να τσακιστεί ο φασισμός δεν είναι υπόθεση κανενός «συνταγματικού τόξου» της Βουλής, ούτε των θεσμών της αστικής δικαιοσύνης και της αστυνομίας. Μόνο ένα μαζικό και μαχητικό εργατικό κίνημα μπορεί να περιορίσει και να τσακίσει τους φασίστες. Ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο, οφείλει να μην επιτρέψει στους φασίστες να σηκώσουν κεφάλι και να το παίζουν «μπράβοι» στις γειτονιές και τα σχολεία μας. Με τους μετανάστες εργάτες και πρόσφυγες έχουμε κοινά συμφέροντα, είναι ταξικά αδέρφια. Να τους ενώσουμε μαζί μας στον κοινό αγώνα ενάντια στο άθλιο μνημονιακό, αντεργατικό καθεστώς και την ΕΕ/ΝΑΤΟ των πολέμων, του ρατσισμού, της καταστολής. Στο δρόμο των «Κίτρινων Γιλέκων» στη Γαλλία.
          Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας
  –  Έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες/μετανάστες στις γειτονιές και τα σχολεία μας
  – Ενότητα – Οργάνωση – Αγώνας παντού, για την κατάργηση των Μνημονίων, ενάντια στην απειλή του Πολέμου και του Εθνικισμού, για την ανατροπή της σημερινής άθλιας αντεργατικής κατάστασης