Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Δήλωση της υποψήφιας δημάρχου Σοφίας Καρασαρλίδου στην Καρφίτσα


Δ. Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Πώς θα έρθει η ανάπτυξη – Οι προτάσεις των υπ. δημάρχων


Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών έχει επηρεάσει πάρα πολλές περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα και οδηγεί τους δήμους στην αναζήτηση… εργαλείων, ώστε να μπορέσουν να «αναγεννήσουν» τις περιοχές τους και να ανακουφίσουν τους δημότες. Οι πέντε υποψήφιοι δήμαρχοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης κλήθηκαν από την Karfitsa ενόψει της επόμενης τετραετίας να απαντήσουν στο ερώτημα για τα σχέδια που έχουν κι επιθυμούν να δρομολογήσουν και τα οποία έχουν ως στόχο την οικονομική ανάπτυξη του δήμου.
Από την  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ
Ερώτηση: Ποιά είναι τα πλάνα σας σε περίπτωση εκλογής για την οικονομική ανάπτυξη του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης; Μπορεί η αγορά της Επταλόφου να αποκτήσει την παλιά της αίγλη;
Σοφία Καρασαρλίδου, υποψήφια δήμαρχος με την παράταξη «Εργατική Αντεπίθεση»:
Θα ήταν κακόγουστο αστείο να μιλήσει κανείς για «οικονομική ανάπτυξη ενός δήμου» σε μια χώρα χρεοκοπημένη. Οι μνημονιακές δυνάμεις στον δήμο μας, σε έναν από τους φτωχότερους δήμους της χώρας, μιλούν για «επενδύσεις»,  όπως αστικές αναπλάσεις, αξιοποίηση του δυτικού παραλιακού μετώπου, ανοιχτή αγορά (open mall). Πρόκειται για ροκάνισμα των κονδυλίων, για έργα βιτρίνας, που αν πραγματοποιηθούν θα παραδοθούν σε αετονύχηδες ιδιώτες (εμπορικό κέντρο, μαρίνα, επιχειρηματικό πάρκο).
Ωστόσο, σαν δημοτική κίνηση «Εργατική Αντεπίθεση», παλεύοντας για τα δικαιώματα των εργαζομένων, οφείλουμε ταυτόχρονα να προχωρήσουμε σε δημοτικά έργα όπως:
  • κατασκευή δημοτικών κατοικιών για όσους μένουν άστεγοι ή ζουν σε άθλιες συνθήκες, επισκευή/συντήρηση κατοικιών
  • πάρκα, παιδικές χαρές, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, χώροι πρασίνου, ενάντια στην τσιμεντοποίηση του δήμου και της παραλίας.
Τα δημοτικά έργα θα πρέπει να σχεδιάζονται από τους ίδιους τους κατοίκους και να εκτελούνται από τον ίδιο τον δήμο ώστε να αποφύγουμε τα τεράστια κέρδη των εργολάβων, να απασχολούνται σε αυτά συνδημότες μας, να ισχύει η δωρεάν πρόσβαση σ’ αυτά όλων των δημοτών.