Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

ΔΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ στους ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη – Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί
Να σταματήσουν όλες οι διώξεις/δίκες των αγωνιστών

Να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη των αγωνιστών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς Συγκέντρωση δικαστήρια Θεσσαλονίκης
Πέμπτη 10 Οκτωμβρίου – 1μμ

Τον τελευταίο 1,5 χρόνο εκτυλίσσεται ένα ατελείωτο μπαράζ, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα της ΝΔ, κλήσεων σε απολογία και διώξεων αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Έχουν κληθεί από το «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» (ασφαλίτικο τμήμα, έχει συσταθεί πατώντας σε νόμο της μεταξικής δικτατορίας) μέλη αριστερών οργανώσεων και κινήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς. Προσπαθούν να φορτώσουν στον καθένα πολλές κατηγορίες του ποινικού κώδικα. Δεκάδες κλήσεις έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες και συνεχίζονται με 3 αγωνιστές στην Θεσσαλονίκη που καλούνται στα δικαστήρια την Πέμπτη 10/10/2019.

Αυτό το πογκρόμ πολιτικών διώξεων ενορχηστρώθηκε και υποκινήθηκε από την ΕΕ, τις μνημονιακές κυβερνήσεις, τις τράπεζες και τα γνωστά οικονομικά αρπακτικά – funds. Η ΝΔ και οι τοκογλύφοι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν με κάθε τρόπο το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, ώστε να συνεχίσουν με ταχύτερο ρυθμό τις αρπαγές πρώτης κατοικίας εφαρμόζοντας την μνημονιακή δέσμευση της 3ης αξιολόγησης. Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν είναι σαφές: «Απαγορεύεται το απαγορεύεται για το κεφάλαιο». Όποιος αντιστέκεται στους μνημονιακούς νόμους, την φτώχεια και την εξαθλίωση που σπέρνει ο νεοφιλευθερισμός, όποιος παλεύει για να υπερασπίσει τα αυτονόητα, δηλαδή το σπίτι του, θα διώκεται, γιατί δεν επιτρέπει στα αρπακτικά να ξεζουμίσουν μέχρι τελευταίας ρανίδας αίματος ότι έχει απομείνει στους εργαζομένους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.


Παρά τις τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις που έχει πληρώσει από την τσέπη του ο ελληνικός λαός, οι τράπεζες παραμένουν χρεωκοπημένες. Γι’ αυτό έχουν λυσσάξει να επισπεύσουν τους πλειστηριασμούς, ώστε να μειώσουν τα «κόκκινα» δάνεια, χωρίς να νοιάζονται για το που θα μείνουν και πως θα ζήσουν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ταυτόχρονα ξεπουλάνε τα δάνεια σε funds που χρησιμοποιούν μαφιόζικες και μαυραγορίτικες πρακτικές, για να αρπάξουν ότι μπορούν από τον χρεοκοπημένο ελληνικό καπιταλισμό. Την βιασύνη τους αποδεικνύει και η κατάργηση του νόμου Κατσέλη, η οποία, παρά τα ψέματα της κυβέρνησης, οδηγεί δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά εκτός οποιασδήποτε ρύθμισης και γίνονται έτσι έρμαια των τραπεζιτών και των funds.

Το ταξικό μίσος της κυβέρνησης και των Μνημονιακών δεν έχει όρια. Οι αντιδημοκρατικές ενέργειες, οι πολιτικές διώξεις, οι προσπάθεια πολιτικής φίμωσης, θυμίζουν τη μετεμφυλιακή περίοδο. Το δικαστικό σύστημα, η αστυνομία, και όπου μπορούν και οι φασίστες, εγγυώνται την πιστή εφαρμογή των μνημονίων, ενάντια σε όσους εργαζόμενους και νέους αγωνίζονται.

Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις και να αποσυρθούν οι κατηγορίες. Στον ταξικό πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι. Με ανυποχώρητους ενωτικούς αγώνες, να υπερασπίσουμε τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές μας ελευθερίες. Να μην αφήσουμε την κυβέρνηση του Μητσοτάκη να επιβάλλει ένα κράτος έκτακτης ανάγκης.

  • Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί. - Προστασία της λαϊκής κατοικίας.
  • Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες και να σταματήσουν οι διώξεις/δίκες των αγωνιστών.
  • Να διαγραφούν άμεσα τα λαϊκά χρέη.
  • Έξω από Ε.Ε. και Ευρώ. Διαγραφή του χρέους. Εθνικοποίηση των τραπεζών κάτω από εργατικό έλεγχο.