Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ Ο.Κ.Δ.Ε. ΓΙΑ 17η ΝΟΕΜΒΡΗ


Πρέπει να τελειώνουμε με τη χούντα συγκυβέρνησης-Τρόικας
ΑΠΕΡΓΙΑ  ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ  ΤΩΡΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
Όλοι στη διαδήλωση του Πολυτεχνείου με το μπλοκ της Ο.Κ.Δ.Ε.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 5μ.μ. Πολυτεχνείο ΑΠΘ(επί της Εγνατίας)

Δεν πάει άλλο. Η «τρόικα εσωτερικού», η συγκυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ πρέπει να φύγει. Με τα νέα μέτρα αποτελειώνουν μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις και κοινωνικές υπηρεσίες, χαρατσώνουν και τα τελευταία εισοδήματά μας. Μας καταλήστεψαν με βουνά σκανδάλων δεκάδων δις των ίδιων και των καπιταλιστών φίλων τους. Αυτοί που ξυλοφορτώνουν απλήρωτους εργάτες και όποιον αντιστέκεται. Που «έχασαν» τις λίστες της ξεδιάντροπης φοροδιαφυγής! Που ξεφωνίζουν ότι υπερασπίζονται τη σάπια αστική «δημοκρατία» από την «αποσταθεροποίηση»! Μετατρέπουν την κοινωνία σε κόλαση και τους εργαζόμενους σε δουλοπάροικους.

ΔΝΤ και Ε.Ε. έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν δεσμεύονται ούτε για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, όπως ζητιανεύουν ο Σαμαράς και οι Κουίσλιγκ της συγκυβέρνησης και της αστικής τάξης. Η «στήριξή» τους σημαίνει μόνο όλο και πιο άγρια, πιο ταπεινωτικά μέτρα, χωρίς τέλος και διέξοδο. Και μισό ευρώ «βοήθειας» θα συνοδεύεται από ασφυκτική νεο–αποικιακή εποπτεία, από ειδικούς λογαριασμούς δέσμευσης των χρημάτων μας. Για να εξασφαλίσουν τα κέρδη των δανειστών–τοκογλύφων!
Ο ελλ. καπιταλισμός καταρρέει στις πλάτες της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας. Ύφεση και ανεργία–τέρας, απανωτά λουκέτα. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς καν να πληρώνονται. Το «δημόσιο» χρέος είναι και πάλι εκτός ελέγχου. Παιδεία–Υγεία–Ασφάλιση, κοινωνικές υπηρεσίες καταρρέουν. Η επιβίωσή μας  γίνεται μια καθημερινή μάχη.

Κάτω η Νέα Χούντα και το κράτος «έκτακτης ανάγκης»
Η συγκυβέρνηση τρεκλίζει και αποσυντίθεται. Έχει διογκώσει απέναντί της την παλλαϊκή αγανάκτηση και οργή. Κι αυτή και τα αφεντικά της, ντόπια και ξένα, ξέρουν ότι ο χρόνος της τελειώνει. Ότι ίδια και χειρότερα περιμένουν όποια παρόμοια κυβέρνηση μπορέσουν ίσως να στήσουν μελλοντικά.
Γι’ αυτό και η συγκυβέρνηση είναι επικίνδυνη. Θα προσπαθήσει να γαντζωθεί στην εξουσία επιβάλλοντας ένα κράτος «έκτακτης ανάγκης». Δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει. Γι’ αυτό οι διαρροές για πραξικόπημα, οι δοκιμές χουντικής απαγόρευσης συγκεντρώσεων, επιβολής μαύρης λογοκρισίας, χρήσης βασανιστηρίων στη ΓΑΔΑ. Φέρνουν όλο και περισσότερο ειδικές μονάδες του στρατού σε αστυνομικά καθήκοντα. Αφήνουν τη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής ν’ αλωνίζει και την ενισχύουν, ώστε να παίξει το ρόλο της δίπλα στους κρατικούς μηχανισμούς καταστολής, στις συμμορίες των ΜΑΤ και Δίας. Να τους φράξουμε τον δρόμο, με μαζικές, ενωτικές, αποφασιστικές κινητοποιήσεις, με την οργάνωση της αυτοάμυνάς μας!

Να οργανώσουμε τη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας
Έχουμε την εμπειρία των τεράστιων γενικών απεργιών, της ανυπακοής στα χαράτσια, των «αγανακτισμένων», των καταλήψεων χώρων δουλειάς, των συγκρούσεων όπως στις 12 Φλεβάρη. Κανένας απ’ αυτούς τους αγώνες δεν πήγε χαμένος. Ένα νέο κύμα αγώνων εξαπλώνεται σήμερα στην Ισπανία, την Πορτογαλία και ξανά στην Ελλάδα. Τίποτα όμως δεν έχουμε να περιμένουμε από την άθλια γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ. Από το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ, με την ακραία διασπαστική πολιτική του, που φέρνει μόνο ήττες και απογοήτευση. Από τις αυταπάτες για «κυβέρνηση της Αριστεράς» γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, που δήθεν θα μετριάσει την κατάρρευση χωρίς να συγκρουστεί με τον καπιταλισμό, δείχνοντας «υπευθυνότητα», μέσα από τους αστικούς θεσμούς, δίνοντας πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης στους εκπροσώπους του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού.
Ένας στόχος συζητιέται σήμερα όλο και περισσότερο, σε σωματεία και ομοσπονδίες, σε χώρους δουλειάς και γειτονιές: Πρέπει να τελειώνουμε με τη χούντα συγκυβέρνησης–Τρόικας. Να πάμε αποφασιστικά, όχι με ξεκομμένες απεργίες που εξαντλούν τις δυνάμεις μας, αλλά με επαναλαμβανόμενες απεργίες, μέχρι τη νίκη.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ!
Οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ, με όποιο δεκανίκι βρουν μπροστά τους, προσπαθούν να φρενάρουν αυτή τη δυναμική. Όμως οι απεργίες σε διάφορους κλάδους (π.χ. δήμοι) ανοίγουν σιγά-σιγά τον δρόμο προς τα ’κει. Αυτή την Απεργία Διαρκείας πρέπει να επιβάλλουμε και οργανώσουμε παντού, με γενικές συνελεύσεις και εκλεγμένες απεργιακές επιτροπές που θα συντονίζονται. Τότε θα δει η Τρόικα εσωτερικού-εξωτερικού ποιος έχει τη δύναμη!

Η σύγκρουση μπροστά μας είναι τεράστια... Να προετοιμαστούμε!
Η κατάρρευση του ελληνικού καπιταλισμού, το χάος σε Ε.Ε./Ευρωζώνη, η χειροτέρευση της παγκόσμιας κρίσης, οι επικίνδυνες εξελίξεις σε ΝΑ Μεσόγειο και Μ. Ανατολή, δεν επιτρέπουν αυταπάτες. Ή θα επιτρέψουμε στους υπεύθυνους της χρεοκοπίας να διαχειριστούν την επερχόμενη κατάρρευση, ενώ θα βουλιάζουμε σε μια βαρβαρότητα χωρίς προηγούμενο – ή θα χαράξουμε πορεία σύγκρουσης για να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις.
Το σάπιο σύστημά τους ψυχορραγεί. Θα προσπαθήσουν να το κρατήσουν στη ζωή πάνω στα πτώματά μας, με όλο και πιο βάρβαρα μέτρα, καταφεύγοντας στις πιο αυταρχικές και αντιδημοκρατικές λύσεις. Δεν υπάρχει για μας εύκολος δρόμος. Η σωτηρία μας περνάει αναγκαστικά μέσα από τη ρήξη με το καπιταλιστικό σύστημα.
Χρειάζεται καταρχήν να φύγουμε από τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες. Να εξαπλώσουμε την Ανυπακοή και την Εξέγερση Παντού. Να προβάλλουμε ένα Πρόγραμμα Σωτηρίας, με βάση τις επείγουσες ανάγκες της κοινωνίας, όχι τα κέρδη του κεφαλαίου και μιας χούφτας τραπεζιτών–τοκογλύφων και παρασίτων. Να επιβάλλου­με μια Επαναστατική Κυ­βέρνηση των Εργαζομέ­νων. Ν’ ανοίξουμε τον δρόμο για τον Σοσιαλισμό: μια οικονομία με επίκεντρο τις ανθρώπινες ανάγκες, ένα καθεστώς βασισμένο στον έλεγχο, τη συμμε­τοχή, τις αποφάσεις όλων των «από κάτω». Στην επέ­κταση και όχι τον περιορισμό των ελευθεριών, στο δημοκρατικό σχεδιασμό όλων των βασι­κών επιλογών. Στην ελεύ­θερη συνεργασία των λαών της Ενωμένης Σοσιαλιστι­κής Ευρώπης και όχι στο «πειθαρχείο» της καπιταλι­στικής Ε.Ε. Αυτή είναι η μόνη διέ­ξοδος – και για να την επιβάλλουμε πρέπει να χτίσουμε μια επαναστατική δύναμη που θα συγκρουστεί νικηφόρα με την αστική τάξη και το κράτος της.


ΓΙΑ  ΜΙΑ  ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΤΩΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,
ΓΙΑ  ΜΙΑ  ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΔΙΕΞΟΔΟ
Ø     Κατάργηση των Μνημονίων, της Δανειακής Σύμβασης, των βάρβαρων μέτρων
Ø      ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Ε.Ε. – Πάλη για μια Ευρώπη των εργαζομένων, ενωμένη, δημοκρατική, ριζοσπαστική, σοσιαλιστική. Εμπρός για μια Πανευρωπαϊκή Γενική Απεργία.
Ø      Εθνικοποίηση τραπεζών & τομέων-κλειδιών της οικονομίας με Εργατικό Έλεγχο
Ø      Συντακτική Συνέλευση
Ø     
Να οργανώσουμε παντού την αλληλοβοήθεια απέναντι στην κρίση, την αυτοάμυνα του κινήματος από τους μηχανισμούς καταστολής. Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές, τα σχολεία, τα νοσοκομεία.