Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ-ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ



Η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ψήφισε το Μνημόνιο III, ένα κυριολεκτικό κομμάτιασμα κάθε εργατικού δικαιώματος και κάθε κοινωνικής κατάκτησης. 153 νεοφιλελεύθεροι υπηρέτες του Κεφαλαίου ψήφισαν την καταδίκη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμμάτων σε θάνατο. Με 30% ανεργία θέλουν να απολύσουν πολλές χιλιάδες εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, ενώ καταργούν την υποχρεωτική επιβολή του νέου κατώτατου μισθού (480 καθαρά) στους εργοδότες, τη στιγμή που οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα έχουν γίνει φιλοδώρημα για όσους ακόμα πληρώνονται. Χωρίς φάρμακα, χωρίς θέρμανση, χωρίς επαρκές φαγητό, μας οδηγούν στον αφανισμό για να σώσουν τις τράπεζες, τους τοκογλύφους, το ολότελα σάπιο καπιταλιστικό και πολιτικό σύστημά τους.

Για να μας οδηγήσουν στην καταστροφή υπερασπίζουν τις πολιτικές τους με τις συμμορίες των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ, Χρυσής Αυγής, με στημένες συλλήψεις-δίκες, με εφαρμογή λογοκρισίας και απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, με κρατική βία και καταστολή. Την ίδια ώρα που πασάρουν όνειρα για ανάπτυξη (με το ξεπούλημα της εργατικής τάξης σαν δούλους σε κάθε COSCO), εφαρμόζουν ένα κράτος «έκτακτης ανάγκης».
- Μετά την ολότελα δίκαιη παρέμβαση των εργαζομένων των ΟΤΑ ενάντια στον Φούχτελ (αρχιτέκτονα των απολύσεων) στη ΔΕΘ στις 15/11, στις 16/11 η αστυνομία συνέλαβε τρεις συναδέλφους – συναγωνιστές. Δύο εργαζόμενους των ΟΤΑ και έναν εκπαιδευτικό τον οποίο συνέλαβαν μέσα στο σχολείο του. Αφού τους κράτησαν όλο το βράδυ, επιχείρησαν να τους περάσουν αυτόφωρο κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς να έχουν πάρει δικηγόροι τις δικογραφίες!
Το πραξικόπημα δεν πέρασε!
- 17 Νοέμβρη. Στο τέλος της πορείας, φοιτητές σχηματίζουν αλυσίδες περιφρούρησης της υπο κατάληψης Πρυτανείας από τους απεργούς εργολαβικούς εργαζόμενους του ΑΠΘ, για ευνόητους λόγους.
ΜΑΤ κυνηγώντας υποτίθεται ταραξίες, εισβάλουν στο πανεπιστήμιο από δύο πλευρές πετώντας δακρυγόνα, χτυπούνε τους φοιτητές και συλλαμβάνουν δεκαέξι μέλη φοιτητικών συλλόγων. Την ώρα των συλλήψεων τα ΜΑΤ ξυλοκοπούν τους φοιτητές με αποτέλεσμα τρεις συναγωνιστές να πάνε στο νοσοκομείο για ράμματα και περίθαλψη. Οι συναγωνιστές αφέθηκαν το μεσημέρι στις 18/11 και θα έχουν τακτική δικάσιμο με τις «συνήθεις κατηγορίες» στις 19/12. Μα σημειώσουμε πως η αστυνομία εισέβαλλε στο ΑΠΘ χωρίς καν να ενημερώσει τον εισαγγελέα.
- Παρόμοιο ζήλο δείχνει ενάντια σε όλες τις εργατικές κινητοποιήσεις όπως στα φροντιστήρια Μπαχαράκη. Δύο διμοιρίες ΜΑΤ εκδιώκουν και απειλούν με νέες συλλήψεις (υπάρχουν ήδη τρεις διωκόμενοι) τα μέλη του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (Σ.Μ.Ε.Θ.) κάθε φορά που επιχειρούν να πλησιάσουν το φροντιστήριο για παρέμβαση υπέρ απολυμένου συναδέλφου.
Σε όλες τις δίκες, σε κάθε δίωξη συναγωνιστή θα είμαστε όλοι εκεί για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στον αγώνα και στη ζωή. Πολύ περισσότερο να είμαστε ενεργοί σε κάθε χώρο εργασίας και νεολαίας, οργανώνοντας την Απεργία διαρκείας για να διώξουμε την συγκυβέρνηση της χρεοκοπίας και τα Μνημόνιά της, οργανώνοντας τον αγώνα για να απαλλαγούμε από τον χρεοκοπημένο καπιταλισμό πριν μας πεθάνει!

18 Νοέμβρη 2012

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας