Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Για τις άθλιες επιθέσεις των σταλινικών του ΚΚΕ – Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ


Στα μέσα Οκτώβρη 2012, κυκλοφόρησε στη Θεσσαλονίκη ένα κατάπτυστο κείμενο της ηγεσίας του ΣΕΤΕΠΕ (Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής), που ελέγχεται από το ΚΚΕ. Μ’ αυτό καταγγέλλουν:  «…τη συμμορία της ΟΚΔΕ, που με μηχανισμούς που μας θυμίζουν μαύρες εποχές, εισέβαλαν (στις 10/10/12) δια της βίας στα γραφεία του Συνδικάτου μας. Τραμπούκισαν συνάδελφό μας… κλέψανε… αρχεία του συνδικάτου στα οποία δεν έχουν πρόσβαση λόγω των γνωστών σχέσεων που έχουν με εργοδότες αλλά και με εργατοπατέρες του κινήματος.».
Λίγο παρακάτω, η ίδια «ηγεσία» συνεχίζει το παραλήρημά της, καταγγέλλοντας την ΟΚΔΕ ότι «(αφού έβγαλαν φωτοτυπίες)… επέστρεψαν μαζί με άλλα μέλη της συμμορίας τους… και επιτέθηκαν φραστικά και όχι μόνο, σηκώνοντας καρέκλες και τραμπουκίζοντας στον ίδιο τον πρόεδρο, μέλη της διοίκησης και άλλα μέλη του συνδικάτου».

Στη συνέχεια, αφού χαρακτηρίζουν την ΟΚΔΕ, την Αντεπίθεση στον Επισιτισμό (συνδικαλιστική παράταξη της ΟΚΔΕ στον κλάδο) και τους δύο εκλεγμένους της στο ΔΣ σαν «κατακάθια του κινήματος, που απ’ όπου κι αν έχουν περάσει … δεν έχουν αφήσει τίποτε άλλο παρά μόνο στάχτες και κουρνιαχτό…», τους προσάπτει επίσης ότι «… έχουν ένα και μόνο αυτοσκοπό… να κάνουν ζημιά στο Συνδικάτο… με την πολύ συγκεκριμένη καθοδήγηση και στήριξη των ξεπουλημένων εργατοπατέρων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ…».
Σαν οργάνωση έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:
Καταρχήν, τι έγινε στις 10/10/12. Τα δύο εκλεγμένα μέλη της Αντεπίθεσης επισκέφτηκαν τα γραφεία του Συνδικάτου, για να μάθουν  αν και πότε θα γίνονταν εκλογές και εκλογοαπολογιστική συνέλευση, πράγματα που η σταλινική πλειοψηφία απέκρυπτε. Επίσης, απαίτησαν, για πολλοστή φορά, να τους δοθούν κλειδιά των γραφείων του Συνδικάτου καθώς και το μητρώο μελών (όπως έχει δικαίωμα κάθε μέλος σωματείου), τα οποία μητρώα (αλλά και κλειδιά) οι σταλινικοί στερούν ή κρύβουν παράνομα και πραξικοπηματικά. Στο γραφείο παρευρισκόταν μέλος της ΚΝΕ, που δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να ενημερώσει τους συντρόφους, που φεύγοντας πήραν αντίγραφο του μητρώου μελών για να το φωτοτυπήσουν (ώστε να μπορούν να επικοινωνούν με όλα τα μέλη του Συνδικάτου), ενημερώνοντας ότι θα το επιστρέψουν άμεσα, όπως και έγινε.
Η «ηγεσία» του ΣΕΤΕΠΕ επιτέθηκε στην Αντεπίθεση και στην οργάνωσή μας γιατί ενόψει των εκλογών του Συνδικάτου, δεν έχει να επιδείξει τίποτα αγωνιστικό, ενώ η Αντεπίθεση έχει πρωτοστατήσει σε σειρά δυναμικών αγώνων (Banquet, Goody’s, Applebee’s, Καφεναί, Χατζή κ.α.).
Σε σχέση με την καταγγελία τους, θα ταίριαζε η παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Αντί ν’ απολογηθούν, τόσο για το ότι απέκρυπταν την εκλογοαπολογιστική συνέλευση αλλά και τις ίδιες τις εκλογές, όσο και για το ότι δεν αφήνουν εκλεγμένα μέλη του ΔΣ του Συνδικάτου να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα γραφεία και στα μητρώα μελών, εκδίδουν (συνεδριάζοντας στα κρυφά) μια καταγγελία και μετατρέπουν το θύμα σε θύτη.
Η συγκεκριμένη συμπεριφορά, το ψέμα, η δυσφήμιση, η συκοφαντία και η καταπάτηση κάθε ίχνους εργατικής δημοκρατίας από τους σταλινικούς του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, ήταν και είναι συνηθισμένη. Αυτοί επικράτησαν ιστορικά πάνω στο πτώμα της εργατικής δημοκρατίας, αυτοί είχαν επιβάλλει παγκόσμια μια σχολή κατάπνιξης και κατάργησης κάθε ίχνους εργατικής δημοκρατίας, αυτοί είχαν και έχουν μια εξίσου απαράδεκτη πρακτική και τακτική στους χώρους δουλειάς, σε σωματεία και συνδικάτα. Πρακτική και τακτική που είναι τουλάχιστον ακατανόητη έως αποκρουστική και αηδιαστική, ακόμη και για ανθρώπους/εργαζόμενους που πιθανά να είναι κοντά τους.
Ακόμα πιο αηδιαστικό και αποκρουστικό είναι το γεγονός ότι η «ηγεσία» του ΣΕΤΕΠΕ έστειλε άλλα μέλη του Συνδικάτου ή παρατρεχάμενούς τους να μοιράσουν αυτή την κατάπτυστη και άθλια καταγγελία, στην οποία είχαν γράψει και τα ονόματα των δύο εκλεγμένων με την Αντεπίθεση, στα μαγαζιά που αυτοί δουλεύουν αλλά και στα μαγαζιά όπου υπάρχουν κινητοποιήσεις και στις οποίες συμμετέχουν οι συγκεκριμένοι σύντροφοι. Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, αν αυτό δεν είναι δοσιλογισμός και πρακτική που θυμίζει όντως μαύρες εποχές και μέρες, τότε τι είναι;
Μόνο τους τελευταίους μήνες, στη δική μας αντίληψη έχουν πέσει άλλες 3 τέτοιου είδους συμπεριφορές. Πρώτη περίπτωση, στις εκλογές του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, πάλι στη Θεσσαλονίκη και πάλι για την Αντεπίθεση και συναγωνιστές μας, οι οποίοι καθυβρίστηκαν και χαρακτηρίστηκαν σαν «απεργοσπάστες», σαν «παιδιά των εργοδοτών» και σαν «αγαπημένα παιδιά των κυβερνητικών συνδικαλιστών του ΕΚΘ…», γιατί τόλμησαν να… κατέβουν με δικό τους ψηφοδέλτιο στις εκλογές – τις οποίες εκλογές πάλι η ηγεσία του ΠΑΜΕ απέκρυπτε! Δεύτερη περίπτωση, πριν από λίγες ημέρες σε δημοσίευμα/καταγγελία στο Ριζοσπάστη (3/11/12) χαρακτηρίζεται σαν εργοδοτική η παράταξη «Ταξική Ενότητα», την οποία στηρίζει το ΝΑΡ, στις εκλογές του σωματείου της μεταλλουργικής βιομηχανίας SPIDER στα Γιάννενα. Τρίτη περίπτωση, στις 26/9, σε απεργιακή συγκέντρωση στη Σάμο, κεντρικός ομιλητής-φοιτητής από το ΚΚΕ, με αφορμή προκήρυξη της ΟΚΔΕ που διακινούσε σύντροφος, είπε από το βήμα ότι σε όποιον «δεν αρέσει» το ΠΑΜΕ, θα διώχνεται από τις συγκεντρώσεις με τις κλωτσιές!
Οι  σταλινικοί του ΚΚΕ ξέρουμε καλά ότι δεν ενοχλούνται ούτε μόνο από το ότι η Αντεπίθεση τους έχει σε αρκετές περιπτώσεις υπερκεράσει, ούτε μόνο από το ότι η ΟΚΔΕ είναι μια διαφορετική φωνή. Η ΟΚΔΕ αποτελεί γι’ αυτούς «κόκκινο πανί», ιδίως τώρα, με την άνοδο των αγώνων του εργατικού κινήματος. Γιατί η ΟΚΔΕ έχει βαθιές ρίζες στην ιστορία του εργατικού, επαναστατικού και κομμουνιστικού κινήματος, στην υπεράσπιση της Οκτωβριανής επανάστασης και του Μπολσεβικισμού, στην αντίσταση στην σταλινική δικτατορία, στην αντίσταση στον σταλινικό εκφυλισμό του ΚΚΕ τις δεκαετίες του 1920 και 1930 με επικεφαλής τον Παντελή Πουλιόπουλο (που υπήρξε και ο πρώτος γραμματέας του ΚΚΕ), στη δημιουργία του τροτσκιστικού ρεύματος και της 4ης Διεθνούς. Αλλά και γιατί η ΟΚΔΕ, εφαρμόζοντας έμπρακτα την πολιτική της, δεν διστάζει να έρθει σε σύγκρουση με την προδοτική πολιτική της ηγεσίας του ΚΚΕ, όπως αυτή εκδηλώνεται συγκεκριμένα μέσα στο κίνημα, σε σωματεία κ.λπ.
Γι’ αυτό  τα σταλινικά απολιθώματα του ΚΚΕ έχουν διαπαιδαγωγηθεί μ’ ένα απίστευτο μένος και μίσος απέναντι στους Τροτσκιστές, γιατί αυτοί ακριβώς οι Τροτσκιστές ήταν και είναι οι πιο συνεπείς υπερασπιστές της εργατικής δημοκρατίας και της παγκόσμιας επανάστασης, πράγμα που τους στοίχισε αμέτρητες θυσίες και κυνηγητά τόσο από τους αστούς όσο και από τους ίδιους τους σταλινικούς.
Ακόμη, πρέπει να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη επίθεση ενάντια στην οργάνωσή μας, με τους χαρακτηρισμούς περί «συμμορίας» κ.λπ. δείχνει ότι ίσως επιχειρείται από τον μηχανισμό του ΚΚΕ η καλλιέργεια κλίματος για να περάσουν και σε μεγαλύτερες επιθέσεις. Βέβαια, δεν αποκλείεται αυτοί οι χαρακτηρισμοί να «ξέφυγαν», από υπερβάλλονται ζήλο ή λόγω πανικού από τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση του ΚΚΕ. Στην περίπτωση του επισιτισμού, δεν αποκλείεται σ’ αυτό τον πανικό να έχει συμβάλλει και το ότι δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το «απαραβίαστο-άβατο» σ’ έναν χώρο που θεωρούν «τσιφλίκι» του. Πιθανόν και γι’ αυτό από την αναδημοσίευση της καταγγελίας στο Ριζοσπάστη να είχαν κοπεί οι πιο σκληρές εκφράσεις.
Για το ενδεχόμενο να θελήσουν οι σταλινικοί του ΚΚΕ συνειδητά «να χοντρύνουν το παιχνίδι», του ενημερώνουμε πως έχει περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή που μπορούσαν να καταπνίγουν κάθε φωνή μέσα στο κίνημα, να καταργούν κάθε ίχνος εργατικής δημοκρατίας, να «επιλέγουν» ανεξέλεγκτα σε ποιους θ’ ανοίγουν τις πόρτες των σωματείων. Πως μ’ αυτές τις μεθόδους δεν θα σταματήσουν την πολιτική και κινηματική συρρίκνωσή τους, δίκαιη ανταμοιβή για τις αναρίθμητες προδοσίες του ΚΚΕ στο εργατικό και επαναστατικό κίνημα.
Αλλά και πέρα από αυτά, το ΚΚΕ δεν έχει να δώσει τίποτα πλέον στο ίδιο το εργατικό κίνημα. Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ακολουθούν μια διασπαστική και καταστροφική πολιτική και τακτική, δεν οργανώνουν την αντίσταση των μαζών, τα αναβάλλουν όλα για μια «Λαϊκή Εξουσία» που θα προκύψει με παρθενογένεση – και κατακεραυνώνουν, καθυβρίζουν και κατασυκοφαντούν κάθε διαφορετική φωνή. Όχι μόνο δεν μπορεί ν’ αναγνωρίσει και ν’ αποδεχτεί, στο πλάι του συναγωνιστές, συνάδελφους κ.λπ. με διαφορές ή διαφωνίες, αλλά ακόμη και τα ίδια τα κινήματα ή τις μάζες τις κατακεραυνώνει καθημερινά. Ό,τι δεν ελέγχει, το καταγγέλλει άμεσα ή έμμεσα, όπως την Κερατέα, τους 300 μετανάστες, τους «αγανακτισμένους» κ.λπ. Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στις 6 Μάη, η ίδια η γ.γ. και η ΚΕ του ΚΚΕ κατακεραύνωναν τις μάζες, ζητώντας τους «να διορθώσουν την ψήφο τους». Μην ξεχνάμε επίσης ότι αυτό το κόμμα, αυτή η «ηγεσία», πριν από έναν χρόνο, προστάτευε τη Βουλή και όσους ψήφιζαν το μεσοπρόθεσμο, τον Οκτώβρη του 2011. Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, η υπεύθυνη δύναμη, προστάτευε τον αστικό ορνιθώνα!
Θα πρέπει να σημειώσουμε και κάτι ακόμα. Σε σχέση με τις καταγγελίες για την «συμμορία της ΟΚΔΕ», είναι τουλάχιστον αξιοπερίεργη η σύμπτωση απόψεων εργοδοτών, βουλευτών και υπουργών, της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό τον χαρακτηρισμό προς την οργάνωσή μας. Τα τελευταία χρόνια, διάφοροι εργοδότες, από διάφορους εργασιακούς χώρους, αλλά και βουλευτές όπως ο κ. Καράογλου της ΝΔ ή ο υπουργός  Δημόσιας τάξης κ. Παπουτσής, κατά τις κινητοποιήσεις στο BANQUET, με τον πλέον επίσημο τρόπο και δημόσια, στην ίδια τη βουλή,  αναρωτιόντουσαν ή έθεταν ερωτήματα τέτοιου είδους. Για το «αν υπάρχει και δρα στη Θεσσαλονίκη μια ομάδα (η Αντεπίθεση) που πλήττει τους υγιείς επιχειρηματίες του κλάδου».
Όχι μόνο δεν αποδεχόμαστε κανέναν από τους χαρακτηρισμούς των σταλινικών του ΚΚΕ, αλλά τους επιστρέφουμε σ’ αυτούς, γιατί ξέρουμε και πιστεύουμε ότι σ’ αυτούς ανήκουν και αξίζουν. Ακόμα πιστεύουμε ότι η ρετσινιά του ψεύτη, του συκοφάντη και του συνεργού με την εργοδοσία δεν αξίζει στο συνδικάτο συνολικά, στο ΣΕΤΕΠΕ. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί βαρύνουν εξολοκλήρου όσες και όσους «συνδικαλιστές», «παρατάξεις» και «ηγεσίες»  εμπνεύστηκαν, οργάνωσαν και ολοκλήρωσαν όλη την αθλιότητα αυτής της καταγγελίας.
Τέλος, νιώθουμε περήφανοι γιατί δεν μας βαραίνει καμιά προδοσία αλλά και γιατί με το πρόγραμμά μας, την πρότασή μας και την δράση μας χαράσσουμε τη διέξοδο στη σημερινή κρίση και καταστροφή που μας απειλεί. Εργατική Δημοκρατία τώρα στους χώρους της δουλειάς, σε σωματεία, συνδικάτα, γειτονιές, σχολεία και σχολές. Εργατική Δημοκρατία στους αγώνες και για τους αγώνες, ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα αλλά και ενάντια στις σάπιες ηγεσίες, στις σάπιες συνήθειες του ατομισμού, του συντεχνιασμού και του κατακερματισμού. Εργατική Δημοκρατία, τώρα μέσα στο κίνημα, για την Εργατική Δημοκρατία αύριο σε όλη τη κοινωνία.
Νοέμβριος 2012
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ