Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012


Διαδήλωση Τρίτη 27/11 6:30μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου
Συγκέντρωση 28/11/2012  12μ. στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ψήφισε με το Μνημόνιο III την κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος και κοινωνικής κατάκτησης. Οι νεοφιλελεύθεροι υπηρέτες του Κεφαλαίου ψήφισαν την καταδίκη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμμάτων σε θάνατο. Με 30% ανεργία θέλουν να απολύσουν πολλές χιλιάδες εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, ενώ καταργούν την υποχρεωτική επιβολή του νέου κατώτατου μισθού (580 μικτά) στους εργοδότες, τη στιγμή που οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα έχουν γίνει φιλοδώρημα για όσους ακόμα πληρώνονται. Χωρίς φάρμακα, χωρίς θέρμανση, χωρίς επαρκές φαγητό, μας οδηγούν στον αφανισμό για να σώσουν τις τράπεζες, τους τοκογλύφους, το ολότελα σάπιο καπιταλιστικό και πολιτικό σύστημά τους.

Για να μας οδηγήσουν στην καταστροφή υπερασπίζουν τις πολιτικές τους με τις συμμορίες των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ, Χρυσής Αυγής, με στημένες συλλήψεις-δίκες, με εφαρμογή λογοκρισίας και απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, με κρατική βία και καταστολή, με επιχειρήσεις σκούπα ενάντια σε μετανάστες και διαδηλωτές, με βασανιστήρια μέσα σε αστυνομικά τμήματα. Την ίδια ώρα που πασάρουν όνειρα για ανάπτυξη (με το ξεπούλημα της εργατικής τάξης σαν δούλους σε κάθε COSCO), που κρύβουν τους μεγάλους κλέφτες(βλ. λίστα Λαγκάρτ), εφαρμόζουν ένα κράτος «έκτακτης ανάγκης».
- Μετά την ολότελα δίκαιη παρέμβαση των εργαζομένων των ΟΤΑ ενάντια στον Φούχτελ (αρχιτέκτονα των απολύσεων) στη ΔΕΘ στις 15/11, στις 16/11 ασφαλίτες συνέλαβαν τρεις συναδέλφους - συναγωνιστές. Δύο εργαζόμενους των ΟΤΑ και έναν εκπαιδευτικό τον οποίο συνέλαβαν μέσα στο σχολείο του. Αφού τους κράτησαν όλο το βράδυ, επιχείρησαν να τους περάσουν αυτόφωρο κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς να έχουν πάρει δικηγόροι τις δικογραφίες!
Το πραξικόπημα δεν πέρασε! Η δίκη θα γίνει Τετάρτη 28/11 και θα είμαστε όλοι εκεί (συγκέντρωση 12μ. Δικαστήρια Θεσσαλονίκης).
- 17 Νοέμβρη. Στο τέλος της πορείας, φοιτητές σχηματίζουν αλυσίδες περιφρούρησης της υπο κατάληψης Πρυτανείας από τους απεργούς εργολαβικούς εργαζόμενους του ΑΠΘ, για ευνόητους λόγους.
ΜΑΤ κυνηγώντας υποτίθεται ταραξίες, εισβάλουν στο πανεπιστήμιο από δύο πλευρές πετώντας δακρυγόνα, χτυπούν τους φοιτητές και συλλαμβάνουν δεκαέξι μέλη φοιτητικών συλλόγων. Την ώρα των συλλήψεων τα ΜΑΤ ξυλοκοπούν τους φοιτητές με αποτέλεσμα τρεις συναγωνιστές να πάνε στο νοσοκομείο. Οι συναγωνιστές αφέθηκαν το μεσημέρι στις 18/11 και θα έχουν τακτική δικάσιμο με τις «συνήθεις κατηγορίες» στις 19/12. Να σημειώσουμε πως η αστυνομία εισέβαλλε στο ΑΠΘ χωρίς καν να ενημερώσει τον εισαγγελέα.
- Παρόμοιο ζήλο δείχνει ενάντια σε όλες τις εργατικές κινητοποιήσεις όπως στα φροντιστήρια Μπαχαράκη. Διμοιρίες ΜΑΤ εκδιώκουν και απειλούν με νέες συλλήψεις (υπάρχουν ήδη τρεις διωκόμενοι) τα μέλη του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (Σ.Μ.Ε.Θ.) κάθε φορά που επιχειρούν να πλησιάσουν το φροντιστήριο για παρέμβαση υπέρ απολυμένου συναδέλφου. Δικαστήριο κατά του Εργοδότη Παρασκευή 30/11/2012. Κάλεσμα του Σ.Μ.Ε.Θ. για συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 9π.μ.
Σε όλες τις δίκες, σε κάθε δίωξη συναγωνιστή θα είμαστε όλοι εκεί για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στον αγώνα και στη ζωή. Πολύ περισσότερο σε κάθε χώρο εργασίας και νεολαίας, οργανώνουμε την Απεργία διαρκείας για να διώξουμε την συγκυβέρνηση της χρεοκοπίας και τα Μνημόνιά της, δυναμώνουμε τον αγώνα για να απαλλαγούμε από τον χρεοκοπημένο καπιταλισμό πριν μας πεθάνει!

Άμεση απαλλαγή από τις κατηγορίες όλων των συναδέλφων – συναγωνιστών, εργαζόμενων και φοιτητών

Οργάνωση  Κομμουνιστών  Διεθνιστών  Ελλάδας