Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΣΣΠ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ & ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΚΑΤΩ  Η  ΧΟΥΝΤΑ  ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΙΚΑΣ
ΝΑ  ΑΘΩΩΘΟΥΝ  ΟΙ  16  ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Ανήμερα της 39ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η αστυνομία καταπάτησε το άσυλο, όπως είχε κάνει και ακριβώς ένα χρόνο πριν, εισβάλλοντας στο χώρο του ΑΠΘ από δύο μεριές, κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών και επιδιδόμενη στον άγριο ξυλοδαρμό φοιτητών που περιφρουρούσαν το άσυλο, την κατάληψη πρυτανείας και την απεργία των εργολαβικών εργαζομένων. Συνελήφθησαν 16 αγωνιστές (14 φοιτητές, 1 μαθητής, 1 άνεργος) εκ των οποίων οι τρεις νοσηλεύτηκαν για ράμματα στο νοσοκομείο. Στις 19 Δεκέμβρη θα δικαστούν οι 16 αγωνιστές με τις κατηγορίες της «διατάραξης κοινής ειρήνης», «αντίστασης κατά της αρχής» και «οπλοκατοχής»!!! Η εισβολή των ΜΑΤ έγινε χωρίς καν να έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας!
Η επίθεση αυτή συνιστά μια ακόμα αναβάθμιση της καταστολής που ζούμε την τελευταία περίοδο, μετά τις αύρες που κατέβηκαν στους δρόμους της Αθήνας στην απεργία της 7/11, ημέρα ψήφισης του Μνημονίου 3, τα πογκρόμ μεταναστών και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τη «βιομηχανία» στημένων δικών και κατασκευασμένων κατηγορητηρίων ενάντια σε απεργούς και αγωνιστές, την σύλληψη τριών αγωνιστών που διαμαρτύρονταν για την επίσκεψη του Φούχτελ (αρχιτέκτονα των απολύσεων στους δήμους), τις εισβολές σε στέκια, καταλήψεις κ.α.

Η επίθεση αυτή έγινε κυρίως για δύο λόγους:
α) Όσο συνεχίζεται η κατάρρευση του ελληνικού καπιταλισμού και σκληραίνει η επίθεση από την κυβέρνηση και τους καπιταλιστές, με τα μνημόνια να μην έχουν τελειωμό, αυτοί χάνουν κάθε δυνατότητα πειθούς για την αναγκαιότητα ή την ορθότητα της πολιτικής τους. Περνάν έτσι στην εφαρμογή ενός κράτους «έκτακτης ανάγκης» για να αντιμετωπίσουν τούς ολοένα και αυξανόμενους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Στη φασιστικοποίηση δηλαδή του πολιτικού λόγου, της πολιτικής ζωής και στην επιβολή ενός κρατικού μηχανισμού που θα επεμβαίνει ολοένα και πιο ωμά, απροκάλυπτα και βίαια για να επιβάλλει σε μας, τους «από κάτω», το μοναδικό δίκιο που αναγνωρίζεται πλέον, το δίκαιο των δανειστών-τοκογλύφων και τραπεζιτών.
β) Για να δώσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι το άσυλο πλέον δεν υπάρχει ούτε στην πράξη (έχει ήδη καταργηθεί τυπικά με το νόμο Διαμαντοπούλου) και ότι η επίθεση της κυβέρνησης στην εκπαίδευση θα ολοκληρωθεί μέχρι την πλήρη κατάργησή της.Παρά τις άθλιες συκοφαντίες που εξαπολύουν κατά καιρούς εναντίον του ασύλου, το άσυλο αποτελεί μια κορυφαία κατάκτηση του φοιτητικού και εργατικού κινήματος στην χώρα μας. Το άσυλο προστατεύει τα κάθε είδους δικαιώματα και ελευθερίες των φοιτητών και των εργαζομένων, την διακίνηση των προοδευτικών ιδεών, και κυρίως την δωρεάν και μαζική εκπαίδευση (απουσία διδάκτρων, δωρεάν σίτιση και βιβλία, κ.α.) καθώς και τον φοιτητικό συνδικαλισμό (συνελεύσεις, συλλόγους, καταλήψεις, κινητοποιήσεις κ.α.). Η κατάργηση του ασύλου θα οδηγήσει στην ποινικοποίηση κάθε διαμαρτυρίας, στην επιβολή ενός χουντικού εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας των Πανεπιστημίων, στις δικαστικές διώξεις και μηνύσεις για ψύλλου πήδημα, στην διαρκή παρουσία των ΜΑΤ και της ασφάλειας. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να επιβάλλουν το έτοιμο σχέδιό τους για κλείσιμο τμημάτων και σχολών («συγχωνεύσεις» τις ονομάζουν) ώστε να μείνουν τα μισά, ταεξοντωτικά δίδακτρα, την πλήρη κατάργηση των πτυχίων και των εργασιακών δικαιωμάτων μας, τις μαζικές απολύσεις των εργαζομένων στα πανεπιστήμια και την πλήρη δουλοποίησή τους όσων παραμείνουν.
Χρειάζεται λοιπόν να απαντήσουμε άμεσα, αποφασιστικά και μαζικά απέναντι σε κάθε παραβίαση του ασύλου, προτού το καταργήσουν στην πράξη. Να προχωρήσουμε σε καταλήψεις και μαζική διαδήλωση σαν άμεση απάντηση στην παραβίαση του ασύλου από την κυβέρνηση και την αστυνομία. Κυβέρνηση και αστυνομία πρέπει να μάθουν ότι δεν θα «παραβιάσουν» την μαζική και δωρεάν εκπαίδευση, δεν θα εφαρμόσουν τα μνημόνιά τους στην εκπαίδευση, δεν θα μας τσακίσουν, δεν θα μας πετάξουν έξω από τα πανεπιστήμια για να πλουτίσουν οι εγχώριοι και ξένοι τοκογλύφοι.
Να αγωνιστούμε μαζί με τους εργολαβικούς εργαζόμενους μέχρι την πλήρη νίκη τους. Για να μπορέσουμε εμείς να σπουδάσουμε και να πάρουμε πτυχίο, πρέπει να υπάρχουν στοιχειώδεις υποδομές και υπηρεσίες (σίτιση, γραμματείες, καθαριότητα, κ.λπ.). Κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί, κανένας μισθός να μην μειωθεί.
      
ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΛΗ