Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Δεν πέρασε η απαγόρευση της πορείας στην ισραηλινή πρεσβεία(ΑΘΗΝΑ) – Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ
Στην επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη του ’73 και την ίδια ώρα που οι σιωνιστές του Ισραήλ χτυπούσαν ξανά τη μαρτυρική Γάζα, η τρικομματική συγκυβέρνηση των σύγχρονων Τσολάκογλου έδειξε ξανά το πραγματικό της πρόσωπο ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, επιχειρώντας να απαγορέψει την πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία

Οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές της πορείας του Πολυτεχνείου, μετά την αμερικάνικη πρεσβεία, στο ύψος της Πλατείας Αμπελοκήπων, βρήκαν τον δρόμο προς την ισραηλινή πρεσβεία φραγμένο από κλούβες όπως και τους γύρω δρόμους ασφυκτικά φρουρούμενες από παραταγμένες διμοιρίες πάνοπλων ΜΑΤ. Την ίδια τακτική ασφυκτικής πίεσης είχε πιο πριν εφαρμόσει η αστυνομία σε πολλά σημεία της πορείας, σε μια εμφανή προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους διαδηλωτές.
Αντιμέτωποι με την απαγόρευση, οι διαδηλωτές δεν υποχώρησαν. Μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων και οργανώσεων της άκρας αριστεράς (ανάμεσά τους και η ΟΚΔΕ) παρέμειναν στο χώρο, μαζί με χιλιάδες κόσμου, αποφασισμένου να διαδηλώσουν στην ισραηλινή πρεσβεία. Τελικά, μετά από αρκετή ώρα, η αστυνομία υποχρεώθηκε ν’ ανοίξει τον δρόμο και η πορεία κατέληξε στην ισραηλινή πρεσβεία.
Τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες βρίσκονται σε θανάσιμο κίνδυνο, από το κράτος έκτακτης ανάγκης, που καθημερινά θωρακίζεται για να σώσει το σάπιο αστικό καθεστώς, τους υπηρέτες των Μνημονίων και της Τρόικας από την οργή των εργαζομένων και της νεολαίας. Μαζί με τις απόπειρες χουντικής απαγόρευσης των διαδηλώσεων ενάντια στη Μέρκελ, το ξύλο, τις συλλήψεις και διώξεις σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές, τα χτυπήματα στις πορείες με τις δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις, τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ, το δικαίωμα στη διαδήλωση και στην απεργία θα αμφισβητείται διαρκώς από τη χούντα της συγκυβέρνησης. Μαζικά, μαχητικά, όλοι στους δρόμους, για να μην περάσουν οι απαγορεύσεις τους, για να τσακίσουμε το κράτος έκτακτης ανάγκης!

ΑΘΗΝΑ
18.11.2012
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ