Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ο.Κ.Δ.Ε.: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ


Αστυνομία και ΜΑΤ βασανίζουν μετανάστες και αγωνιστές

Οι πληροφορίες που ήρθαν πρόσφατα στο φως για περιπτώσεις αστυνομικής βίας και ληστειών σε βάρος μεταναστών, για εξευτελισμούς ακόμα και βασανιστήρια σε μετανάστες από «όργανα της τάξης», δείχνουν ολοκάθαρα την κτηνωδία του κράτους έκτακτης ανάγκης, που καθημερινά οικοδομείται, και των μηχανισμών του. Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με καταγγελία της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, στις 14/8/2012 –τις μέρες της επιχείρησης-πογκρόμ «Ξένιος Δίας»– αστυνομικοί του Α.Τ. Αιγάλεω πίεζαν με πένσα τα δάχτυλα κρατουμένου μετανάστη. Σε άλλη περίπτωση (στις 25/7, στην οδό Λιοσίων) αστυνομικοί εισέβαλαν σε σπίτι μετανάστη και άρχισαν να τον χτυπούν και να τον εκβιάζουν για να τους δώσει χρήματα. Στη συνέχεια τον πέταξαν από το μπαλκόνι!

Οι καταγγελίες έρχονται σε συνέχεια των δεκάδων περιπτώσεων που έχουν καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα, όπου η ΕΛ.ΑΣ. εμπλέκεται σε βασανισμούς μεταναστών αλλά και αγωνιστών. Όπως για παράδειγμα τους βασανισμούς στη ΓΑΔΑ των 15 συλληφθέντων της αντιφασιστικής μοτοπορείας. Αλλά και η πρόσφατη βάναυση καταστολή μεταναστών, που διαμαρτύρονταν για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησής τους στα «κέντρα κράτησης» – στρατόπεδα συγκέντρωσης σε Κόρινθο και Κομοτηνή.
Παράλληλα, ατιμώρητες και ανεξέλεγκτες, με την ανοχή και κάλυψη του κατά τ’ άλλα «δημοκρατικού» κράτους, συνεχίζονται οι εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής ενάντια σε μετανάστες αλλά και σε μέλη αριστερών οργανώσεων, συνδικαλιστές, αγωνιστές. Είναι η άλλη όψη της «επίσημης» καταστολής των διαδηλώσεων με χημικά και ξυλοδαρμούς, των πογκρόμ εναντίων μεταναστών όπως ο «Ξένιος Δίας» κ.α.

ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΧΟΥΝΤΑ – ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ «ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ»

Η προσπάθεια καθιέρωσης των βασανιστηρίων από την ΕΛ.ΑΣ. μέσα ή έξω από τα αστυνομικά τμήματα, απέναντι σε μετανάστες ή αγωνιστές, δεν είναι απλά μια εκτροπή ή αυθαιρεσία μεμονωμένων αστυνομικών που σχετίζονται με την Χρυσή Αυγή, όπως θελει να μας πείσει η κυβέρνηση και ο υπουργός «προστασίας του πολίτη» Δένδιας. Είναι αποτέλεσμα της κεντρικής πολιτικής των κυβερνήσεων για σκλήρυνση της καταστολής ενάντια στον «εσωτερικό εχθρό», που είναι οι οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι μετανάστες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και οι αγώνες τους. Για να παραμένουν στην εξουσία μισητές κυβερνήσεις, όπως και η τρικομματική, αυτές οι Νέες Χούντες που επιβάλλουν τα βάρβαρα Μνημόνια της κοινωνικής καταστροφής, χρειάζονται ένα κράτος «έκτακτης ανάγκης» που θα τρομοκρατεί όλους τους «από κάτω», ενόψει της γιγαντιαίας κοινωνικής σύγκρουσης που έρχεται. Γι’ αυτό φτιάχνουν ένα τοπίο μόνιμης ανασφάλειας και φόβου, εκφασισμού και κανιβαλισμού της κοινωνίας, για να επιβληθεί ένας κρατικός μηχανισμός που θα επεμβαίνει ολοένα και πιο ωμά, απροκάλυπτα και βίαια.
Τα βασανιστήρια, το κράτος «έκτακτης ανάγκης» και οι φασιστικές συμμορίες μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την δράση, αυτοοργάνωση και αυτοάμυνα του ίδιου του εργατικού κινήματος, με μαζικές, ενωτικές, αποφασιστικές κινητοποιήσεις, με την οργάνωση της αυτοάμυνάς μας, με κοινό αγώνα ντόπιων και μεταναστών. Η πάλη για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ενάντια στην κτηνωδία της νέας γενιάς βασανιστών που εκπαιδεύει η Αστυνομία, είναι θέμα ζωής ή θανάτου για τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

Άμεση τιμωρία των ενόχων. Να παραιτηθεί ο Δένδιας.
– Να σταματήσουμε την κτηνωδία των βασανιστήρια σε βάρος μεταναστών και αγωνιστών.
– Να οργανώσουμε την αυτοάμυνα και αλληλεγγύη του κινήματος, απέναντι στην Αστυνομία και τις ναζιστικές συμμορίες.
– Να σταματήσουμε τα πογκρόμ. Όχι στην αστυνομοκρατία.
– Με ανυποχώρητους αγώνες να καταργήσουμε τα Μνημόνια και το κράτος «έκτακτης ανάγκης».
25.11.2012
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ